Du vil gerne lave en ny hjemmeside. Men hvordan kommer du i gang?

Med DanDomain, selvfølgelig. Hos os finder du både værktøjet og supporten, du har brug for. Lav en ny hjemmeside allerede i dag!
Sådan kommer du i gang
På denne side får du svar på, hvordan du helt konkret kommer i gang med din egen hjemmeside. Vi gennemgår, hvad du skal bruge, hvad en ny hjemmeside koster, hvilke værktøjer du har til rådighed, og hvilke, der passer til dine behov. Læs med, og kom online sammen med DanDomain – vi er her for dig alle årets dage.

Skal man ikke være programmør, for at lave en hjemmeside?

I dag er svaret nej.

I internettets tidlige dage var man nødt til at vide en ting eller to om kodning. Men sådan er det ikke længere. I takt med internettets udvikling - og et stigende behov for en digital tilstedeværelse - er det blevet nemt for enhver at lave en hjemmeside. Rigtigt mange bruger i dag et såkaldt CMS (Content Management System) til at lave deres hjemmeside. Det kan du også hos DanDomain. Meget mere om det på denne side, når vi fortæller om bl.a. Hjemmesideprogrammet og andre CMS’er du kan bruge hos os.

Det skal du bruge for at komme i gang med en ny hjemmeside

Du vil gerne lave din egen hjemmeside. Men hvad er det helt præcist du skal bruge, for at komme i gang? Det er heldigvis ikke så kompliceret.
Du skal bruge:
1Et domæne

Find dit domæne

Alle hjemmesider har et domæne tilknyttet. Det er med andre ord en adresse med dit ”navn”, som fortæller, hvor man kan finde din hjemmeside.

Et domæne er delt op i et domænenavn og en domæneendelse. Som eksempel er DanDomains domænenavn ”dandomain”, og vores domæneendelse er ”.dk”. Vores domæne er derfor dandomain.dk.

Domæneendelsen er vigtig for dit domæne. Der findes rigtigt mange domæneendelser, og du kan være kreativ med dem. Tag et kig på info.dandomain.dk/ny-domaeneendelse, hvor vi giver dig gode råd og inspiration til, hvordan du kan bruge domæneendelser på nye og kreative måder, der med sikkerhed giver din hjemmeside opmærksomhed.

2Et webhotel

Et værelse på et webhotel

For at få din hjemmeside online, skal du bruge et webhotel, hvor din hjemmeside skal ”bo”.

Når du køber et webhotel hos DanDomain får dit domæne og hjemmeside en plads på en server i et af vores egne danske datacentre, som vi selv drifter. Vælger du vores Hjemmesideprogram eller Webshop, så fungerer de som dit webhotel. Vil du derimod have muligheden for at bruge et af vores andre CMS’er, skal du have dig et webhotel.

Grunden til at det hedder et webhotel er, at du ”deler” pladsen på serveren med andre kunder, der har et domæne og hjemmeside hos os. Du lejer dig så at sige ind på et server-hotel. Selvom du ”deler” pladsen, har det ikke nogen betydning for farten eller kvaliteten af din hjemmeside. Tværtimod! Det gør netop, at vi har mulighed for at tilbyde billig hosting, og en billig hjemmeside, hvor sikkerhed og performance altid er i top med 24/7 overvågning.

Vi tilbyder både PHP og ASP.NET webhoteller, der kører på henholdsvis Linux og Windows operativsystemer. De er begge lynhurtige og optimeret til effektivitet og høj performance. De er samtidig spækket med nyttige funktioner og features. Du kan læse meget mere om vores pakker her

Når du har fundet dit webhotel, er det tid til at finde det program, du skal lave din hjemmeside i.

3Et CMS

Byg din hjemmeside i dit foretrukne CMS

Et CMS er et værktøj, der kort og godt hjælper dig med at styre din hjemmesides indstillinger, og gør det nemt for dig at oprette indhold.

Med et CMS behøver du ikke kode. I stedet anvender du systemets brugerflade til bl.a. at oprette sider, indlæg, tekst og billeder - CMS’et klarer alt det, der foregår under motorhjelmen.

DanDomains Hjemmesideprogram og Webshop er CMS’er, der er rettet mod alle, uanset teknisk niveau. Sidder du derimod med en teknisk viden, og et behov for at tage mere kontrol over motorens indre funktioner, så er der andre CMS’er, du kan prøve, såsom WordPress eller Umbraco.

WordPress er det mest populære CMS på det globale marked. Hos DanDomain kan du installere WordPress på dit webhotel med vores smarte 1-click-installation. Dermed undgår du de fejl, der kan opstå under en manuel installation. Foretrækker du et andet CMS, har du også adgang til bl.a. Joomla, Drupal og Umbraco.

Vælg platformen til din nye hjemmeside – 3 forslag

Hjemmesideprogrammet
Webshop
WordPress

Hjemmesidedrøm? DanDomains Hjemmesideprogram

Hjemmesideprogrammet er vores eget CMS. Det er skabt til dig, der gerne vil i gang med det samme, uden at forholde dig til teknisk opsætning og bøvl. Du behøver ikke skrive en eneste linje kode. Hjemmesideprogrammets drag & drop interface gør det legende let at føre din hjemmeside fra idé til virkelighed.

Med Hjemmesideprogrammet får du en fuld værktøjskasse. Du skal ikke bruge hverken tid eller penge på at søge efter eksterne funktioner eller temaer.

Du kan komme i gang med Hjemmesideprogrammet for kun 44,50/md det første år. Herefter 89/md. Og det er inklusiv support alle årets dage.

Har du brug for at prøve det af først, kan du prøve en gratis demo-version i 30 dage, før du beslutter dig. I den tid kan du altid ringe til vores support, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Du kan læse meget mere om, hvad du kan med Hjemmesideprogrammet her

Vi afholder hver måned webinarer i, hvordan man kommer i gang med Hjemmesideprogrammet. Det er gratis at deltage. Se vores events og tilmed dig her

Se hvor flot din hjemmeside kan komme til at se ud, ved at besøge denne side: Eksempler. Her kan du se en række eksempler på nogle af vores kunders hjemmesider, der alle er lavet i vores Hjemmesideprogram.

Prøv hjemmesideprogrammet

Hvad koster en ny hjemmeside?

Ja, en hjemmesides pris er et vigtigt punkt, og den afhænger af, hvilken slags hjemmeside du vil lave. Ønsker du en webshop, eller at dele dine tanker på en blog? Måske har du en virksomhed, der skal have en digital tilstedeværelse?

Uanset hvad, kan du hos DanDomain få en billig hjemmeside, og det hele starter med et webhotel. Du kan læse meget mere om vores pakker, og finde det webhotel, der opfylder dine behov lige her

Se webhoteller